Špijunske fotografije: Ovako će izgledati Audi Q8

Špijunske fotografije: Ovako će izgledati Audi Q8

Njemački proizvođač automobila iz Ingolstadta, Audi, bi model Q8 kao studiju najvjerojatnije trebao predstaviti u Detroitu gdje se od 8. do 22. januara održava NAIAS, sjevernoamerički autoshow.

Špijunske fotografije modela Q8 uhvaćene su u Laponiji, a nakon predstavljanja studije novi model iz Q serije trebao bi biti predstavljen godinu dana poslije.

Sa tehničke strane, SUV će s dužinom od pet metara biti temeljen na drugoj generaciji modela Q7, imat će masu veću od dvije tone, a glavna konkurencija će mu biti BMW X6, Mercedes GLE Coupe, Porsche Cayenne i Range Rover Sport.

U prednjem dijelu špijunske fotografije otkrivene su mišićave proporcije, osmokutna rešetka hladnjaka sa šest vertikalnih dvostrukih potpornja. Vanjski usisnik zraka podsjeća na onaj viđen na RS modelima, a primjetan je i izgled e-tron logoa. Ozada će imati kupeovske linije.

Audi Q8 će dolaziti i kao e-tron, moguće su S i RS verzije uz osmocilindrične benzinske i dizelske motore (4.0 s 435 KS). Plug-in hibrid s 3.0 V6 dizelskim motorom snage 270 KS i s dodatnih 126 KS elektromotora također će biti zanimljiv. Početna cijena za Audi Q8 s 3.0 TDI motorom trebala bi biti od oko 140.000 KM.

 

(Izvor: Faktor.ba)


[Total: 0    Average: 0/5]

Click on a tab to select how you'd like to leave your comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.