OČEKIVANJE GRAČANLIJE UOČI VELIKOG FINALA U BEOGRADU

AMEL ĆURIĆ OPTIMISTIČAN Imam velike šanse da pobijedim u finalu “X Factora”

Autor AMEL ĆURIĆ OPTIMISTIČAN Imam velike šanse da pobijedim u finalu “X Factora” komentari
AMEL ĆURIĆ OPTIMISTIČAN Imam velike šanse da pobijedim u finalu “X Factora”

Finalna emisija najvećeg regionalnog muzičkog takmičenja "X Factor Adria" na programu je u nedjelju, 21. juna u beogradskoj "Kombank areni". Nastupit će ukupno šest finalista, među kojima će BiH imati tri predstavnika: Magdalenu Bogić (16) iz Jajca, Amela Ćurića (35) iz Gračanice i Farisa Pinju (18) iz Visokog, koji nastupa u grupi "9 Control".

Favorit iz sjene, tako bi se mogao okarakterisati Gračanlija, koji je pobijedio u finalu prvog bh. muzičkog showa "OBN Music Talents", održanom 14. decembra 2003. godine u sarajevskoj "Zetri".

Favorit iz sjene

- Veoma sam uzbuđen i sretan što sam došao do velikog superfinala i što ću pjevati u velikoj beogradskoj "Kombank areni", kao i što sam ostvario svoj cilj da uđem u veliko finale. Ako pobijedim, dobro i jeste, neću se ljutiti. Bilo kako bilo, nek pobijedi najbolji - s osmijehom je Ćurić započeo razgovor za "Avazov" portal.

Na pitanje kako se nosio sa statusom jednog od glavnih favorita takmičenja, Ćurić je naveo da i nije baš lako održati visoki nivo u svojim nastupima ukoliko se odmah na početku bude favorit.

- Mnogima se desilo da su na prvim audicijama "zakucali" sa izvedbom, ali kasnije nisu uspjeli održati isti nivo pa su ispali iz takmičenja. Meni je to nekako ipak pošlo za rukom - rekao je Ćurić.

Nije nam mogao otkriti koje će pjesme izvesti u velikom finalu, jer su upravo takav zahtjev pred sve finaliste postavili članovi žirija.

Međutim, ukoliko u ovogodišnjem superfinalu budu primijenjena ista pravila kao i iz prošle godine, svi takmičari imat će pravo izvesti po dvije-tri pjesme.

Magdalena mi je najdraža

Upitan kakav ima odnos sa preostalim takmičarima iz naše zemlje, Ćurić nam je otkrio da se sa svima sprijateljio, a da mu je naročito draga Magdalena.

- Pošto je ona najmlađa takmičarka, ja sam od njenih iz Jajca dobio zadatak da je pazim. Bit će mi drago da ona pobijedi, ukoliko ja to ne uspijem. Naravno, ako to pođe za rukom i grupi "9 Control", u kojoj je mladi Visočak Faris Pinjo, također će mi biti drago - dodao je Ćurić.

Prema njegovim riječima, svi finalisti imaju šansu za pobjedu.

- Ako je suditi po komentarima žirija, reakcijama publike i komentarima svih mojih kolega muzičara, koji su mi dali veliku podršku, mislim da imam velike šanse da pobijedim u superfinalu - optimističan je Ćurić.

Odskočna daska

Kada je u pitanju njegova solo muzička karijera, naveo je kako mu i jeste bio cilj da dobrim nastupom u "X Factoru" pripremi teren za izdavanje novog singla ili albuma.

- I prije samog prijavljivanja na ovo takmičenje, razmišljao sam šta bi mi ono moglo donijeti u karijeri. Evo, s obzirom na to da sam obezbijedio nastup u finalu, to mi je na neki način velika odskočna daska da nastavim raditi kao što sam i do sada radio - zaključio je Ćurić.

Žiri će činiti Tonči Huljić, Aleksandra Kovač, Massimo Savić i Željko Joksimović, a pobjednik takmičenja bit će bogatiji za 20.000 eura!

avaz

Ocjeni članak
0 (0 glasova)

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnicki racun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i ukljuci se u raspravu.

Cazin - Registriraj se


KomentariAnketa: Preferirate li kupovinu domaćih bh. proizvoda?

Marketing