Bivša konobarica i zvijezda reality showa postala švedska princeza

Bivša konobarica i zvijezda reality showa postala švedska princeza

Carl Philip oženio je Sofiju na raskošnoj ceremoniji u kapeli švedske kraljevske palače.

Modeling, reality TV i konobarisanje

Sofia Hellqvist sada je poznata kao njeno veličanstvo princeza Sofia, vojvotkinja od Värmlanda, a prije nego što je upoznala princa Carla živjela je sasvim drugačijim životom.

Učestvovala je u švedskoj verziji reality showa pod nazivom”Hotel Paradise”, gdje je u luksuznom hotelu bila okupljena grupa samaca, a dešavanja između njih snimaju kamere.

Princeza je bila i model. Pozirala je za švedski muški magazin Slitz koji je u međuvremenu ugašen. Prema pisanju Telegrapha, Sofia je za ovaj magazin pozirala u toplesu, sa udavom omotanim oko vrata, a 2004. godine je zbog toga proglašena za Miss Slitz.

Vojvotkinja s tetovažom

Kada se kasnije preselila u New York radila je kao konobarica i instruktorica joge. Istovremeno je pohađala časove na poslovnoj školi.

“Ona ima smirujući efekt na ljude”, kazao je Fario Franato, suvlasnik restorana Serafina u kojem je radila skoro 10 godina, za New York Post.

Sofia se bavila i humanitarnim radom za Project Playground, neprofitnu organizaciju koja podržava omladinu Cape Towna u Južnoafričkoj Republici.

Zanimljivo je da iza vrata ima tetovažu.

Kako je upoznala princa

Carl i Sofia upoznali su se na odmoru u Bastadu u Švedskoj u ljeto 2009. godine. Kasnije se njihov ljubavni život odvijao na relaciji Švedska – New York.

Švedski mediji novu princezu nisu dočekali s oduševljenjem, ali par se odupro pritiscima i sačuvao svoju vezu za koju je Hellqvist rekla da je bila “ljubav na prvi pogled”.

Njene šanse da postane švedska princeza realno nisu visoke jer je njen suprug treći u redu za tron.

24sata.info


[Total: 0    Average: 0/5]

Click on a tab to select how you'd like to leave your comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.