FUDBAL

Asmir Begović među deset najtraženijih golmana Evrope

Autor Asmir Begović među deset najtraženijih golmana Evrope komentari
Asmir Begović među deset najtraženijih golmana Evrope

Asmir Begović, fudbalski A reprezentativac Bosne i Hercegovine našao je mjesto među 10 najtraženijih golmana u predstojećem ljetnom prelaznom roku.

Naš čuvar mreže odbio je produžiti ugovor sa Stokeom i tako jasno poručio čelnicima kluba da ne želi ostati na Britannia stadionu.

Engleski portal Goal napravio je listu deset čuvara mreža koji bi ovog ljeta mogli promijeniti sredinu, a među elitom se našao i naš reprezentativac.

– Manchester United, Chelsea, Arsenal, Liverpool, Inter Milan i Roma, klubovi su koji se pominju kao moguće destinacije Begovića – navodi Goal, uz objašnjenje:

– Uz bogato iskustvo Premier League iza njega i prividnu spremnost Stokea da ga proda ovog ljeta, nije iznenađenje vidjeti veliki broj klubova koji su zainteresovani za Begović. Možda se na njega ne gleda kao elitna golman, ali on će biti dobar izbor za onu ekipu koja ga potpiše ovog ljeta, s obzirom na njegovu skromnu cijenu od 10 miliona funti (13,73 miliona eura).

Osim Begovića, na listi deset najtraženijih golmana su još i: David de Gea (20 miliona funti), Bernd Leno (12,9), Iker Casillas (8), Hugo Lloris (30), Keylor Navas (8), Petr Cech (10), Samir Handanović (16), Neto (bez obeštećenja) i Vincente Guaita (8).

A.A

Ocjeni članak
0 (0 glasova)

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnicki racun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i ukljuci se u raspravu.

Cazin - Registriraj se


KomentariAnketa: Preferirate li kupovinu domaćih bh. proizvoda?

Marketing