NAKON SINOĆNJE UTAKMICE BIH - IZRAEL

Baždarević: Ovo mi je najdraža pobjeda u karijeri

Autor Baždarević: Ovo mi je najdraža pobjeda u karijeri komentari
Baždarević: Ovo mi je najdraža pobjeda u karijeri

Nakon utakmice pred kamerama državne televizije se obratio i naš selektor Meša Baždarević koji je istakao da mu je ovo najdraža pobjeda.

''Bilo je važno dobiti ovu utakmicu, navijači su nam olakšali posao svojim navijanjem i za mene je ovo najdraža pobjeda. Igrači su pretvorili kapital sa priprema u veliku pobjedu, ostaje nam da se spremimo za ostale utakmice koje su također najvažnije. Ono što je bilo važno jeste da smo se mi vratili u život, u borbu za plasman na EURO i ova pobjeda će nam dati puno elana, bodovi su jako važni, biće još puno iznenađenja, moramo se skoncetrisat samo na Belgiju, pripreme za tu utakmicu počinju već sutra'', kazao je naš selektor i dodao:

''Utakmica sa Belgijom može da nas definitivno vrati u borbu za odlazak na EURO, bilo je jako teško, veliki psihološki pritisak je bio, previše komentara je bilo, igraju igrači, ne igraju, pokazali su oni da imaju veliki karakter i želju i one kvalitete koji su nam potrebni. Prvih 20 minuta su bili izvanredni, pa smo poslije malo pali, ali moramo biti zadovoljni izlaganjem naših igrača. Ja ću nastaviti ovim tempomi nadam se da će igrači nastaviti donositi lijepe vijesti ovoj publici koja je bila danas na stadionu''.

Na kraju se naš selektor osvrnuo i na narednog protivnika, selekciju Belgije koja je danas poražena od Velsa rezultatom 1:0.

''Teško je govoriti, ali mislim da se radi izuzetno dobro u reprezentaciji. Vels je dobio, zašto ne bi i mi, ali ostavimo to po strani, kakve god da budu kritike, igrači su odigrali kvalitetnu utakmicu sa dosta ritma, ako ovako nastavimo da radimo i ako nastavimo da čuvamo ovu energiju, imaćemo snage da u Belgiji napravimo dobar rezultat, da ostvarimo jako vrijednu pobjedu i da otvorimo vrata za Francusku, bitna nam je podrška'', zaključio je naš selektor.

scsport

Ocjeni članak
0 (0 glasova)

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnicki racun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i ukljuci se u raspravu.

Cazin - Registriraj se


Komentari  • master_forever
    master_forever

    Sinoc su navijaci sa transparentom poslali jasnu poruku, ako volis drugi sastavni entitet BiH koji mi kao navijaci ne volimo onda nisi dobrodosao u reprzentaciju, zakljucak ovo je reprezentacija FBiH a nikako BiH.

Anketa: Preferirate li kupovinu domaćih bh. proizvoda?

Marketing