Meša zna formulu: Izrael može pobijediti samo kolektivna igra

Da li je ovo Mešinih idealnih 11 za Izrael?

Autor Da li je ovo Mešinih idealnih 11 za Izrael? komentari
Da li je ovo Mešinih idealnih 11 za Izrael?

Selektor Mehmed Baždarević već deset dana na okupu ima svoje najbolje reprezentativce.

Protekle sedmice sa svojim izabranicima je radio na taktičkoj pripremi za utakmicu protiv Izraela, ali i na cjelokupnom usvajanju njegovih ideja u naš tim po kojima će do kraja kvalifikacija igrati naša reprezentacija. Možda i duže.

Samo jedan klasični špic

Meša zna da uspjeh protiv Izraela, ali i u budućim mečevima, ne može doći od dobre partije Pjanića, Džeke, Bešića ili nekog četvrtog Zmaja, već samo od kolektivne igre u kojoj će svi reprezentativci morati raditi na terenu za svoj tim cijelih 90 minuta.

Prema najavama Baždarević će protiv Izraela izaći sa samo jednim klasičnim centarforom, ali za kojeg će raditi cijeli vezni red, koji će činiti naši najpokretljiviji i najbrži igrači. Prema nekim nagađanjima uz Džeku bi najofanzivnije trebao stajati Višća.

Popravni za Bešića i Pjanića

Hajrović i Lulić bi trebali na krila. Ako se Zec nađe u prvih 11, onda bi Višća išao prema aut liniji. U sredini svoj popravni od utakmice u Haifi će imati Bešić i Pjanić. Obojica moraju odigrati puno bolje nego li je to bio slučaj u novembru u Izraelu, jer upravo ovaj dvojac čini kičmu naše reprezentacije. Od njih će se osim u defanzivni puno očekivati u ofanzivi, posebno u brzim iznošenjima lopte kako je to bilo kod našeg gola Austriji, kojem je kumovao brzi izlet Bešića iz sredine terena do protivničkog 16-erca.

Svojoj prilici se nadaju i Medunjanin i Sušić, posebno ovaj drugi koji je u Beču za malo vremena provedenog na terenu pokazao da se na njega treba ozbiljno računati.

Povratak Kolašinca, upitna forma Spahića

Da nije bio povrijeđen i bez kluba Spahić bi sigurno bio u zadnjoj liniji naše reprezentacije. Ovako se ne zna ko će činiti stoperski tandem, iako tu Baždarević uz Cocalića, Šunjića i Vranješa ima dosta alternativa. Ne treba zaboraviti ni Hadžića koji je protiv Belgije i Velsa odigrao odlično na stoperskoj poziciji, a uz to pokazao da ima tehniku i brzinu da iz zadnje linije pomogne i u pokretanju ofanzive. Bičakčić bi trebao biti siguran uz dobru sezonu iza sebe u Bundesligi. Na bekove će Mujdža i Kolašinac kojemu će ovo biti prvi meč pred domaćom publikom.

Na golu nema dileme – gledaćemo Asmira Begovića.

Bez kolektiva nema rezultata

Vratićemo se na Mešino razmišljanje da Zmajevi samo kolektivnom igrom mogu ostvariti uspjeh. Tim i njegov uspjeh moraju biti ispred individualca na terenu, a svaki igrač koji se ne bude tako ponašao treba biti odstranjen iz ekipe.

Kraj kvalifikacija je sve bliže, a Bosna i Hercegovina je još daleko od Eura 2016. Bez prava na grešku, Izrael se može pobijediti samo uz puno rada glava i nogu naših reprezentativaca na terenu.

reprezentacija.ba

Ocjeni članak
0 (0 glasova)

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnicki racun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i ukljuci se u raspravu.

Cazin - Registriraj se


KomentariAnketa: Preferirate li kupovinu domaćih bh. proizvoda?

Marketing