BOSNA I HERCEGOVINA IMA PRAVOG KAPITENA

EDIN DŽEKO, lider generacije

Autor EDIN DŽEKO, lider generacije komentari
EDIN DŽEKO, lider generacije

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine svoje najveće uspjehe ostvarila je u posljednjih pet godina. Pod palicom Safeta Sušića izborili smo plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazilu, a zabilježili smo i najbolji plasman na FIFA rang-listi u historiji našeg nacionalnog tima. Nakon nastupa na Svjetskom prvenstvu uslijedio je pad u formi i bilježili smo nešto lošije rezultate. 

Pobjedama protiv Andore i Izraela vratili smo se na pravi put, a u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo dobili smo i pravog kapitena, kapitena koji odgovornost preuzima na sebe u najtežim trenucima, kapitena koji se ponaša u skladu s obavezom koju traka nosi sa sobom i na terenu, ali i van njega. 

Edin Džeko naslijedio je Emira Spahića i pokazao svima, pa tako i svom prethodniku, kako se jedan kapiten treba ponašati. Edin Džeko lider je Zmajeva na terenu i to demonstrira iz utakmice u utakmicu. U prijateljskom susretu protiv Austrije stao je u zaštitu svojih saigrača, a protiv Izraela odgovornost za primljeni pogodak preuzeo je na sebe. 

Pogodak koji smo primili, ruku na srce, i ide na dušu Edina Džeke, a naš najbolji fudbaler i sam je to istaknuo nakon utakmice. Čak i kada su ga kolege pokušale opravdati riječima da je teren bio možda i previše natopljen, on je kao iz topa ispalio: "Ma nije do terena, do mene je", i tako pokazao svoju veličinu. Opet.

Kao pravi kapiten nakon utakmice se obratio naciji, što smo za vrijeme "vladavine" Emira Spahića rijetko imali priliku vidjeti. Medijima se obratio i prije utakmice, a pred utakmicu s Izraelom pohvalio je i navijače našeg nacionalnog tima i pozvao ih na fer i sportsko navijanje. 

Nadamo se kako će imati priliku da svoje saigrače povede ka centru na nekim od francuskih fudbalskih zdanja narednog ljeta, a on će učinit sve da se to desi, baš kako to pravom kapitenu i dolikuje. 

radiosarajevo.ba

Ocjeni članak
0 (0 glasova)

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnicki racun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i ukljuci se u raspravu.

Cazin - Registriraj se


KomentariAnketa: Preferirate li kupovinu domaćih bh. proizvoda?

Marketing