Ognjen Vranješ: Tetovaža RS-a bila je glupost

Autor Ognjen Vranješ: Tetovaža RS-a bila je glupost komentari
Ognjen Vranješ: Tetovaža RS-a bila je glupost

"To sam uradio prije godinu i po, ali niko od igrača to nije vidio. Iskreno, mislim da nekog objašnjenja nemam. To sam istetovirao iz gluposti, a ne zato što sam to želio ili što me je neko nagovorio. Nije ni iz dosade. Najprostije rečeno, ne mogu objasniti zašto."

Ovim je riječima Ognjen Vranješ odgovorio na pitanje „kakva priča stoji iza tetovaže“.

Podsjećamo, nekoliko dana prije utakmice koju je naša reprezentacija u fudbalu, čiji je Vranješ član, igrala protiv Izraela, pojavile su fotografije Vranješove tetovaže koja prikazuje granice Republike Srpske (RS). Reakcije javnosti bile su žestoke, a kulminiralo je transparentom u kojem su mu navijači poručili da je njegov sat otkucao – naime, Vranješ je nekoliko dana nakon objave slike tetovaže, istu "precrtao" tetovažom sata.

„Nije mi bilo svejedno. Nije lijep osjećaj, ali ja sam profesionalac. Znam da sam tu i da igram za svoju državu i to sam i učinio“, komentirao je Vranješ navedeni transparent u intervjuu koji je dao zaDnevni avaz.

Dodao je kako je tetovažu sklonio iz poštovanja prema igračima i timu:

„Želio sam smiriti situaciju. Ne zbog navijača, nego zbog kolega iz svlačionica. Niko mi od njih nije ništa prigovorio, ovo je moje tijelo i radim s njim šta hoću. Ali...“

Naglasio je kako uvijek daje maksimum, kako mu znači bh. reprezentacija i da mu je drago što je njen dio. „Od srca dajem sve od sebe da joj doprinesem koliko mogu“, rekao je Vranješ.

Kazao je za Avaz i kako on i saigrači sada mogu na zasluženi odmor pa na pripreme za sljedeću utakmicu u Belgiji, koja nam je najvažnija.

Radiosarajevo.ba

Ocjeni članak
0 (0 glasova)

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnicki racun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i ukljuci se u raspravu.

Cazin - Registriraj se


KomentariAnketa: Preferirate li kupovinu domaćih bh. proizvoda?

Marketing