"Fudbal brine": Roma za izbjeglice

"Fudbal brine": Roma za izbjeglice

Aktuelni italijanski viceprvak, Roma, priključio se klubovima koji su pokazali zabrinutost zbog velikog problema sa izbjeglicama. Kako bi pomogla izbjeglicama, Roma je pokrenula projekt pod nazivom “Fudbal brine” čiji osnovni cilj je prikupljanje sredstava za izbjeglice.

Nešto ranije Bayern, Celtic i Real su izdvojili novac za izbjeglice, no ovaj Romin projekat je drugačije prirode i njegov cilj je da omogući klubovima i navijačima da lokalnim akcijama prikupe pomoć za izbjeglice, odnosno da cijeli nogometni svijet ujedini pod jednu zastavu. Predsjednik rimskog kluba James Pallotta će u utorak projektu “Fudbal brine” donirati značajna novčana sredstva.

“Roma šalje apel, poziva svijet da ustane i pomogne. Projekat “Fudbal brine” ima za cilj da okupi što više klubova i navijača, bez obzira za koga navijaju. Projekat “Fudbal brine” ne može okončati izbjegličku krizu, ali može spasiti živote i olakšati patnje izbjeglicama”, između ostalog su poručili iz Rome. Sva prikupljena sredstva od projekta “Fudbal brine” biće proslijeđena organizacijama koje se direktno brinu o pomoći izbjeglicama.

(sportsport.ba)


[Total: 0    Average: 0/5]

Click on a tab to select how you'd like to leave your comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.