BIHAĆ: Šuhret Fazlić posjetio Bihaćkog župnika povodom Božića

BIHAĆ: Šuhret Fazlić posjetio Bihaćkog župnika povodom Božića

Povodom predstojećih božićnih i novogodišnjih praznika, Šuhret Fazlić, gradonačelnik Bihaća zajedno sa Davorom Župom, predsjedavajućim Gradskog vijeća Bihać, posjetio je danas fra Bonu Tomića, župnika Župe sv. Ante Padovanskog u Bihaću.

Posjeta predstavnicima Katoličke crkve u Bihaću bila je prilika da se sumira godina na izmaku, sa posebnim akcentom na saradnju gradske uprave Bihaća i katoličke zajednice.

“Sretan sam što sam danas imao priliku ugostiti čelne ljude našeg grada koji su svojim dolaskom pokazali da je Bihać  uistinu jedan otvoren grad i da njegovi stanovnici se istinski raduju svim vjerskim praznicima i dijele doboro i zlo sa svojim komšijama . Raduje me i potvrda gradonačelnika da će gradska uprava shodno svojim mogućnostima i dalje podržavati rad katoličke zajednice u Bihaću i to uistinu osnažuje naše međureligiske i međuljudske odnose “ – kazao je fra Tomić, čestitavši svim građanima Bihaća katoličke vjeoispovijesti predstojeći praznik Božić.

Istaknuvši da i danas kada šaljemo poruke mira i tolerancije iz grada Bihaća, svi zajedno jačamo vjeru u Boga, Davor Župa, predsjedavajući GV Bihać, kazao je i da je za grad Bihać sasvim normalna stvar da se slave vjerski praznici sve tri konfesije.

“Ponosan sam činjenicom da sam gradonačelnik Bihaća, grada čiji stanovnici slave i poštuju vjerske praznike svih religija i koristim i ovu priliku da pozovem sve svoje sugrađane da se raduju predstojećem prazniku Božiću, kao što će se uskoro radovati pravoslavnom Božiću i muslimanskim Bajramima “ – kazao je gradonačelnik Fazlić.

 

Izvor: Kabinet gradonačelnika


[Total: 0    Average: 0/5]

Click on a tab to select how you'd like to leave your comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.