LJUBITELJI SATIRIČNIH PRIČA: Ovaj novitet na Cazin.NET-u je baš za vas

LJUBITELJI SATIRIČNIH PRIČA: Ovaj novitet na Cazin.NET-u je baš za vas

Portal Cazin.NET, koji postoji već petnaest godina, kao i obično, nudi nove teme, nove vijesti te uvodi novitete kojima pomjera granice u novinarstvu. Svojim čitateljima odlučili smo ponuditi sasvim drugačiju vrstu vijesti.

Naime, naši čitatelji imat će mogućnost čitanja i praćenja vijesti sarkastičnog karaktera. S obzirom koliko je novinarstvo, u današnjem vremenu sivila u BiH, opterećeno crnim hronikama i žutom štampom, odlučili smo ponuditi vijesti koje će, u najmanju ruku, nasmijavati naše čitatelje. 

Za one koji ne znaju, satira je književni oblik ili postupak u kojem ili kojim se napada pojedinac ili zajednica, kakva mana, karakterna osobina, uvjerenje i sl., pri čemu se, predmet napada, podvrgava ismijavanju, ironiziranju, osudi i preziru.

Takve vijesti nalazit će se u posebnoj kategoriji na našem portalu. Vijesti su namijenjene za maštovite ljude. Ljude koji vole sarkazam i ponekad čudnu vrstu humora. Članci pisani u ovoj kategoriji sadržavat će izmišljene osobe, institucije i događaje. Svaka sličnost sa nekim osobama iz javnog života je slučajna i svi događaji u tekstu su neistiniti. Dakako, postoje i tekstovi koji su inspirisani nekim događajima iz javnog života, na koje se želi skrenuti pažnja na duhovit način! 

Ukoliko se neko, ko je objekat satire u našem tekstu, osjeti nepravedno izložen javnom smislu za humor, može da se obrati našim urednicama na redakciju portala Cazin.NET.

Čitajte, kritikujte naše vijesti i ukoliko ste voljni kontaktirajte nas i doprinesite razvoju ove kategorije vijesti. Također svi vaši članci su dobro došli, a objavljuju se uz dozvolu urednika portala Cazin.NET.

(Cazin.NET)


[Total: 0    Average: 0/5]

Click on a tab to select how you'd like to leave your comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.