Milorad Dodik razmišlja o Inzkovoj smjeni – poznata imena kandidata za novog Visokog predstavnika

Milorad Dodik razmišlja o Inzkovoj smjeni – poznata imena kandidata za novog Visokog predstavnika

Iz izvora bliskih Predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku saznajemo da Dodik razmišlja o smjeni Visokog predstavnika Valentina Inzka.

„Već duže vrijeme Dodik razmišlja o tome kako treba smijeniti gospodina Inzka. Kao što ste mogli primijetiti, Inzko dopušta da se krši Ustav Bosne i Hercegovine, da se ne poštuje Dejtonski sporazum čiji zaštitnik treba da bude OHR. Referendum o Danu Republike Srpske je zapravo bio test za gospodina Inzka koji on nije prošao“, rečeno nam je od anonimnog izvora. „Inzko se pokazao kao neodlučan i mlak tokom cijele priče o referendumu koji je uspješno proveden.

Zbog tih Inzkovih slabosti Dodik planira na to mjesto da postavi nekog snažnijeg, prodornijeg i odlučnijeg.

“ Na naše pitanje koga je to Dodik imao u planu postaviti za novog Visokog predstavnika, naš izvor je odgovorio: „Dodikov prijatelj Donald Trump je bio apsolutni broj 1 na toj listi kandidata no obzirom da je Trump izabran na funkciju Predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Dodik mora tražiti novog kandidata. Moguće je da će Dodik funkciju ponuditi Geertu Wildersu iz Holandije ili Andersu Breiviku iz Norveške, s tim da je problem za Breivikovu potvrdu o nekažnjavanju.“

Svaka sličnost sa nekim osobama iz javnog života je slučajna i svi događaji u tekstu su neistiniti.


[Total: 0    Average: 0/5]

Click on a tab to select how you'd like to leave your comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.