INTERVJU ZA CAZIN.NET – Sabina Kurić, kandidatkinja za Općinsko vijeće Cazin ispred SDP

INTERVJU ZA CAZIN.NET – Sabina Kurić, kandidatkinja za Općinsko vijeće Cazin ispred SDP

Jedan od kandidatkinja za Općinsko vijeće Cazin ispred SDP Cazin na ovogodišnjim izborima je i Sabina Kurić. S njom smo razgovarali o njezinoj kandidaturi, njezinim idejama i planovima.

Cazin.net: Za početak. Da li možete posjetiteljima cazin.net-a reći nešto o sebi.

Sabina Kurić: Zovem se Sabina Kurić (djevojački Murić), rođena 1988.godine u Cazinu.Stekla zvanje Bachelour matematike i informatike na Pedagoškom fakultetu u Bihaću. Aktivan član SDP-a već 10.godina i kandidat sam SDP-a ispred OO Tržačka Raštela.

Cazin.NET: Šta Vas je natjeralo da se počnete baviti politikom?

Sabina Kurić: Biti dio rješenja, pomoći narodu  i težnja ka tome da nam sredina bude aktivnija i prosperitetnija je razlog da se bavim politikom.

Cazin.NET: Član ste stranke SDP BIH, Općinska organizacija Cazin. Po čemu je baš ta stranka drugačija od ostalih?

Sabina Kurić: SDP je partija koja se obavi socijalnim statusom građana. Općinska organizacija Cazin je cijelo vrijeme faktor stabilnosti u Općinskom Vijeću Cazin. Cilj je napredak a ne destrukcija razvoja Općine Cazin i sticanje boljih uslova za život građana Općine Cazin.

Cazin.NET: Pretpostavljamo da ste već ostvarili kontakt sa narodom i biračima. Šta im govorite?

Sabina Kurić: Da je SDP u općini Cazin pokzao ozbiljnost i odgovornost pokazuje naš rad vjećnika u prethodne 4.godine, ne želimo tvrditi da smo bezgriješni, i da nije bilo pogrešnih odluka, ali nikad nije bilo loših namjera. Uvijek smo se trudili zastupati interese građana i pomoći građanima  općine Cazin. Kao i dosad i ubuduće ćemo biti na strani običnog čovjeka naše Općine i zalagati se za bolje uslove života u općini Cazin.

Cazin.NET: Zašto mladi napuštaju našu općinu i kako to spriječiti?

Sabina Kurić: Mladi napuštaju svoje domove u cijeloj BiH i to je problem sviju a ne samo općine Cazin. Prvenstveno odlaze zbog nemogućnosti zapošljavanja. Stava sam da mladi trebaju ostati i boriti se za svoja prava. Otvaranje novih radnih mjesta je rješenje za sve. U narednom periodu treba zajedno raditi na stvaranju boljeg ambijenta i omogućanju mladima da mogu ovdje ostati, raditi i živjeti.

Cazin.NET: Kulturna scena u Cazinu?

Sabina Kurić: Smatram da je kulturna scena u zadnje vrijeme u blagom porastu gdje dosta mladih dolazi do svog izražaja. U posljednje vrijeme imamo dosta kulturnih događaja ali s malom publikom. Uvijek su potrebna poboljšanja u svemu pa tako i na ovom polju, i treba se zalagati za bolju kulturnu scenu prvenstveno mi mladi koji možemo a i želimo bolje.

Cazin.net: Koga ćete podržati od kandidata za načelnika, i zašto baš njega?

Sabina Kurić: Službeni stav općinske organizacije SDP BiH Cazin je da naše članstvo, aktivisti, simpatizeri po svom ličnom nahođenju glasaju za kandidata načelnika općine Cazin, te isto tako pozivam sve građane i građanke općine Cazin da učine isto, obavezno da svi izađemo i iskoristimo naše demokratsko pravo glasa uzimajući u obzir dosadašnje rezultate rada kandidata za načelnika.

Cazin.NET: Vaša poruka biračima i građanima za kraj.

Sabina Kurić: Dragi građani i građanke izađite na izbore 02.10.2016.godine i iskoristite svoje pravo. Glasajte za ljude koji su na strani naroda, koji su pokazali da hoće i da mogu i koji imaju rezultate.  Treba nam Vaš glas jer smo pokazali da smo drugačiji.

#CazinZaSveNas – Sabina Kurić broj 5.


[Total: 0    Average: 0/5]

Click on a tab to select how you'd like to leave your comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.