Sead Jusić, zamjenik ministrice odbrane BiH posjetio gradsku upravu Bihaća

Sead Jusić, zamjenik ministrice odbrane BiH posjetio gradsku upravu Bihaća

Prvi službeni posjet novoizabrani zamjenik ministrice odbrane BiH Sead Jusić realizirao je danas posjetom gradu Bihaću i gradonačelniku Emdžadu Galijašević. Saradnja gradske uprave Bihaća i Oružanih snaga BiH ocijenjena je izuzetno zadovoljavajućom, a posebno u oblasti deminiranja, inžinjeriskih radova na uređenju lokalnih puteva i čišćenju kanala za oborinske vode, pa do pomoći i podrške pripadnika OS BiH u vanrednim situacijama poput poplava  ipožara u kantonalnoj bolnici.

“ Za nas u gradu Bihaću Oružane snage su izuzetno bitna državna institucija i partner na kojeg se možemo uvijek osloniti. Zbog toga ćemo nastaviti saradnju sa OS BiH u oblasti deminiranja jer mi i dalje imamo problem zagađenosti od mina na skoro 42 km2 površine grada. Pored toga želimo što priji ulazak naše zemlje u NATO Savez jer nam on garantuje sigurnost, a svakom ulagaču sigurnost njegovog kapitala i investicije, a mi upravo trebamo investicije “-kazao je gradonačelnik Galijašević.

Istaknuvši da se iz grada Bihaća u proteklim godinama šalju pozitivne poruke o suživotu, toleranciji i poštovanju svih naroda i vjera, zamjenik ministrice, istakao je da se na današnjem susretu razgovaralo o poboljšanju saradnje sa lokalnim zajednicama, a samim time i sa gradom Bihaćem.

„ Danas smo razgovarali o ulasku naše zemlje u NATO  Savez i to kroz prizmu da ovu stratešku odluku donesemo svi zajedno . Naravno dolazak u Bihać iskoritili smo i za brojne druge teme , a posebno teme koje se tiču realizacije projekata viših nivoa vlasti na području Bihaća i USK-a . Ovdje posebno ističem stavljanje u funkciju Unske pruge i bolje saobraćajne povezanosti USK-a sa ostatkom države „-kazao je Jusić.

 

Izvor: KABINET GRADONAČELNIKA BIHAĆ/ Cazin.NET


[Total: 0    Average: 0/5]

Click on a tab to select how you'd like to leave your comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.