SUVAD RUŽNIĆ: U petnaest minuta izgorjelo deset transplantacija bubrega

SUVAD RUŽNIĆ: U petnaest minuta izgorjelo deset transplantacija bubrega

Mišljenja o proslavi Nove godine pripadnika muslimanske vjeroispovijesti su podijeljenja, na one koji slave i ne vide u tome ništa loše, osim ispraćanja stare i dočeka Nove godine, i one koji negiraju proslavu i obilježavanje iste. 

Na adresu portala Cazin.NET stigla nam je jedna priča, tekst ili nazovimo ju razmišljanje, našeg vjernog čitatelja iz Cazina, koju vam ovim putem prenosimo u cjelosti:

Piše: Suvad Ružnić

Dok sunce polako počinje izlaziti, budi se novi dan, a ja ću malo pisati o transplataciji bubrega naših sugrađana. Nemam tačne statistike koliki je to broj ljudi, djevojaka i hanuma mlađe životne dobi, sa sitnom djecom koja trebaju imati svog roditelja. Po nekom mom računu je 5 ili 6 takvih, koji godinama skupljaju marku po marku da bi došli do tih novaca.

Čitam neki dan na Facebooku, jednoj hanumi fali još samo 5 hiljada maraka, SAMO PET HILjADA MARAKA!!?? I svi ti koji skupljaju, strepe kao “ovca nožu” hoće li stići na vrijeme skupiti taj novac.

Da ova priča bude još tužnija imali smo priliku čuti sinoć pet minuta pred ponoć, i deset minuta u novoj vlaškoj godini. Odjekivale su detonacije petardi, raketa i ostalih pirotehničkih rekvizita, kao da je bila četnička ofanziva '93/'94. na Grabežu i Hasinom Vrhu. U petnaest minuta izgorilo je minimum 10 transplantacija bubrega.

Kažemo za sebe da smo muslimani, da vjerujemu u Sudnji dan, treba poći na ahiret..na onaj vječni svijet…bilo bi dobro ponijeti na ahiret neku trajnu sadaku.

Ali ona je sinoć izgorila za 15 minuta. Hoće li biti vremena za popravni? To je pod upitnikom, jer mnogi nisu imali vremena za popravni.

Iskreno ja sam razočaran.

 

Cazin.NET


[Total: 0    Average: 0/5]

Click on a tab to select how you'd like to leave your comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.