VLADA USK: Održana hitna sjednica zbog teorija zavjere

VLADA USK: Održana hitna sjednica zbog teorija zavjere

Jutros je u selu Podzviždu, osvanuo grafit na kući Šabana Jebovladovića. Grafit je odmah izazvao burne reakcije osobito kod vladajuće strukture.

Dok ga jedni svrstavaju u teoriju zavjere, drugi samo žele da se čim prije razjasni istinitost njegovog značenja.

Uvaženi vijećnik mg.sc.dr. Huse Šorić u razgovoru za portal Cazin.NET je izjavio: „Kad sam bio dječak, osnovnoškolac, učiteljica je tvrdila da su jedan plus jedan jednako dva. Na početku mi to nije bilo jasno, sve do  jednom, kada me upitala: „Ako imaš jednu marku i neko ti da još jednu marku, koliko imaš maraka ?“  U tom trenutku je počela govoriti mojim jezikom i znao sam da su to dvije marke. Priznajem, nisam najbolje shvatao kada su u priču došli negativni brojevi. Jer, ko još voli da mu se nešto oduzima. Vremenom sam i tu operaciju savladao, ali je, da budem iskren, ne preferiram.“

Kako bi riješio misterij, predsjedavajući Vlade USK sazvao je hitnu sjednicu te pozvao uvaženog profesora matematike Mislava T., te ga zamolio da stvar razjasni za sva vremena. Profesor se rado odazvao pozivu, u nadi da, ako im pomogne, možda će znati kako izmiriti sva potraživanja budžetskih korisnika u kantonu.

(Zabranjeno preuzimanje teksta bez dozvole portala Cazin.NET)

Za portal Cazin.NET, pitali smo uvaženog profesora, šta misli o trenutnoj Vladi, ima li potencijala da se uhvati u koštac sa nagomilanim problemima? 

Profesor je samo šturo odmahnuo glavom i rekao: „Sama konfuzija se javila kada su neki od članova ekspertne Vlade zahtijevali da im se isplati njihov prekovremeni rad, jer ako je ova tvrdnja tačna, a nije, njihova dva puta na sjednici, su zapravo tri puta. Misli li neko da im to plati, ili ne, je zapravo njihova najveća briga!!! Pokušao sam da im objasnim onom starom metodom kojom se koristila i učiteljica sa početka teksta, ali njihov je odgovor bio da bi više voljeli da je jedna marka plus jedna marka, jednako tri marke.

Tad sam im objasnio grafit koji je unio nemir u njihove redove. Ako muškarac i žena imaju sex bez zaštite, tad, postoji mogućnost da žena ostane trudna i za 9 mjeseci rodi dijete. Prema tome, 1 + 1 = žena i muškarac imaju sex, dok je 3, broj koji se javlja nakon devet mjeseci kada se rodi dijete i sad ih ima troje. Na moje čuđenje svi su shvatili nakon samo 5 sati objašnjavanja i petnaest nacrtanih grafikona. Čak se iz zadnje fotelje javio mr.sc.ph.ing. Harem Muha i doviknuo: “profesore kod mene je 1 + 1 = 4”. Svi smo se grohotom nasmijali njegovom inteligentnom zaključku.

Moram reći da vlada ima potencijala. Dosta dobro barataju kad su u pitanju prirodni, odnosno pozitivni brojevi. Što implicira da vole da ga primaju. Kad su u priču ušli negativni brojevi, osjetio sam nemir i tjeskobu. Takva vlada koja voli da ga prima, a mrzi da ga daje je za mene Vlada velikog potencijala!“

Na svu sreću, komešanje izazazvano grafitom se smirilo, te su svi nastavili sa radom kako i dolikuje kulturnim diplomatima i akademicima. Potraživanja budžetskih korisnika još nisu izmirena, ali sve ukazuje na to da će jednog dana, ako Boooog da i biti!

 

Svaka sličnost sa nekim osobama iz javnog života je slučajna i svi događaji u tekstu su neistiniti.

Sećija/Cazin.NET


[Total: 0    Average: 0/5]

Click on a tab to select how you'd like to leave your comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.