Ajdinović Faruk: Bilo je časno živjeti sa 185 mobitela

Autor Ajdinović Faruk: Bilo je časno živjeti sa 185 mobitela komentari
Ajdinović Faruk: Bilo je časno živjeti sa 185 mobitela

185. Toliko su službenih mobitela, po navodima sadašnjih, imali bivši ministri u Vladi USK. To vam otprilike dođe 23 mobitela po ministarstvu. Da to nisu neke, uslovno rečeno, krholjčine od mobitela zaglavljene u ladicama govori informacija da je Vlada podmirivala i do 14.500 maraka na ime računa. Matematika kaže, 80-ak maraka po mobitelu. Vjerovatno ste se pitali u šta normalan čovjek može potrošiti tolike pare na tolike telefone,  pa sam odlučio da pokušam napraviti rekonstrukciju života prosječnog Lipovačinog ministra sa 23 mobitela.

Piše: Faruk Ajdinović

Probudio je, tako, kantonalnog ministra jednog dana zvuk alarma s njegovog prvog mobilnog telefona. Ministru bi malo krivo, ali ipak, ne časeći časa, umi se i svojim drugim telefonom pozva suprugu koja je bila u dnevnoj sobi i poželi joj dobro jutro. Uzevši treći mobitel, ministar pozva službenog vozača da upali jednu od onih ljupkih Škoda Octavia, kako bi se sjedišta ugrijala i da dođe po njega jer je već 11 sati, a to je, reklo bi se, prigodno vrijeme za početak ministarskog radnog dana. Kad je službeni vozač dovezao službenu škodu čija su sjedišta ugrijana na ugodnoj temperaturi, ministar se zaputio prema zgradi vlade, na putu telefonirajući iz svog četvrtog mobitela iz kojeg je pozvao stranačkog kolegu da ga upita za zdravlje, za unutarstranačka previranja i za planove oko lova u Nacionalnom parku Una, što su dugo i brižno planirali ne bi li se malo odmorili od silnog rada na prosperitetu Unsko-sanskog kantona. Kad je ministar stigao u Vladu, svojim petim telefonom je pozvao pomoćnicu da mu otvori vrata, a zatim je šestim telefonirao do savjetnika te iste pomoćnice da mu skokne do trafike i donese novine kako bi pročitao jesu li objavili onaj konkurs za posao u školi za mjesto na koje pretenduje nekolicina njegovih stranačkih kolega. Listajući novine, ministar je uzeo sedmi mobitel i naručio kafu koju mu je donijela zamjenica savjetnika pomoćnika ministra, a koja ga je, pritom zamolila da joj pošalje malo kredita, što je ministar, svojom dobrotom i milosrđem, i učinio, naravno sa osmog službenog mobitela.

Ministarsko poslijepodne

Zazvonio je, onda, deveti mobitel, a ministar se javio. Savjetnik pomoćnika zamjenika sekretara Vlade poziva na sjednicu Vlade. Ministar pomisli kako baš mrzi ići na sjednice Vlade , ali, eto mora, jer svaki posao ima svoje nedostatke. Desetim mobitelom je opet pozvao službenog vozača koji je, u međuvremenu, službenim automobilom vozio svog kuma kod zubara, pa je ministar ljubazno pričekao koji minut. Kad je vozač stigao, ministar je sjeo i odmah primjetio kako mu se ne sviđa muzika na radiju, te je jedanaestim mobitelom pozvao radio stanicu i naručio svoju omiljenu pjesmu. Potom mu je zazvonio i dvanaesti mobitel. Bio je to neki demobilisani borac, sa troje nezaposlene djece. Pita ima li kakve šanse da bar jedno zaposli. Ministar mu odgovori sa trinaestog, bakusznog telefončića,  kako bi se i moglo naći nešto s obzirom da je izborna godina, ali ipak ne htjede davati lažne nade sagovorniku. Kad su stigli na sjednicu Vlade, Premijer ga je pozvao na četrnaesti telefon i poželio im svima dobar dan, a zatim odmah i na petnaesti , te im izdiktirao dnevni red. Klasika - red zapošljavanja zaslužnih pojedinaca, direktora Unsko-sanskih šuma opet uhapsilo, prosvjetari bi u štrajk. Šesnaestim telefonom je ministar naručio Janu, al' da nije hladna, jer ga boli grlo. Onda se sjetio i sedamnaestim telefonom zakazao pregled kod doktora. „Daj Bože koji dan bolovanja“, pomisli ministar i diže ruku na Premijerovo - „Ko je ZA“.

Kraj radnog vremena

Zatim je zazvonio i osmanaesti ministarski službeni mobitel, i ministar se javio. Premijer želi obavijestiti da je sjednica gotova, i svima ugodan nastavak dana. Devetnaestim telefonom je ministar pozvao svog vozača koji je, u međuvremenu, imao udes službenim automobilom. „Još jedan ?“, pomisli ministar dok se stresao od pomisli da bi jednog dana mogao na posao autobusom. Ili još gore pješice. Jubilarnim dvadesetim mobitelom pozvao je u ministarstvo da kaže da ga boli grlo i da neće više dolaziti na posao. Kad je došao kući, malo se odmorio od napornog dana, ministar je pozvao svoju suprugu u kuhinju da je pita šta ima za ručak. Dvadesetdrugim mobitelom ministar je opet pozvao suprugu da je obavijesti da je opet presolila srnetinu, i da to više stvarno nema smisla. Zatim se ministar sjetio da svojim dvadesetitrećim mobitelom pozove premijera i upita ga za zdravlje. Kad je pozvao premijera, premijer se nije javio. Umjesto njega, javio se neko ko se predstavio kao - Istražitelj SIPA-e.

Ocjeni članak
5.00 (5 glasova)

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnicki racun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i ukljuci se u raspravu.

Cazin - Registriraj se


KomentariMarketing

Anketa: Preferirate li kupovinu domaćih bh. proizvoda?