Ajdinović Faruk: Država zv(ij)ezda Pinka

Autor Ajdinović Faruk: Država zv(ij)ezda Pinka komentari
Ajdinović Faruk: Država zv(ij)ezda Pinka

Na zadnjoj sjednici Skupštine Tuzlanskog kantona, predsjednik kluba zastupnika Demokratske fronte, prof. Sabid Zekan, uputio je jednu neobičnu (čudnovatu, što bi rekao onaj čovjek iz popularnog YouTube videa) inicijativu. On je, naime, tražio da se skupština odredi po pitanju, citirat ću - „sklapanja ugovora građana TK sa produkcijama Grand i Pink, a za koje postoje indicije da se zaključuju na štetu građana koji se bave muzičkim interpretacijama u emisijama Pinka i Granda“, što je dobilo podršku skupštinske većine. 

Piše: Faruk Ajdinović

U kantonu gdje radnici TTU, Dite, Aide, Livnice, Polihema, Konjuha i Remonta drže smjenu pred zgradama pravosudnih i političkih institucija tražeći svoje neisplaćene plate, neuvezane vijekove radnog staža, poslanik Zekan, a bogami i njegove preplaćene kolege, našli su vremena da se, o trošku višestruko oporezovanih građana, bave učesnicima muzičkih tv emisija i njihovim ugaslim karijericama.  Poslanika Zekana je, eto, toliko potreslo što se omladina željna života  pod šatorima i splavovima, upušta u potpisivanje koječega sa srbijanskim menadžerima da je, u svojoj inicijativi, zatražio da se ovim pitanjem bave i federalne, državne institucije i tužilaštvo. Ne bi me, da budem iskren, ni začudilo da ga poslušaju. Jer, tužilaštva su u ovoj zemlji pokazala da su eksperti za sve i svašta, osim za rješavanje pitanja organizovanog privrednog kriminala i čerečenja svega što vrijedi, pa bi bavljenje tužnim ispovijedima stanovitih Armina Bijedića (?) i Emine Tufo (??)  bilo taman mjera za njihove impotentne potencijale. 

A šta ćemo s Macom ?!

Poslanik prof.Zekan u svojoj je inicijativi napravio kardinalnu grešku ne spomenuvši u njoj druge eminentne predstavnike Bosne i Hercegovine u prekodrinskim televizijskim zabavama za dokone. Evo, naprimjer, zašto se inicijativa ne bavi još jednom stanovnicom Tuzlanskog kantona - Senadom Nurkić Macom ?!  Pa da se od države zatraži da stane u zaštitu ove zaslužne građanke ? Jer, realno, ne bi to bila najveća protuha na koju je ova država trošila resurse kojih nema.  Nismo mi, doduše, od Demokratske Fronte koja nas evo već dva mjeseca maltretira nekakvom Elektroprivredom „HZHB“ i Aluminijem,ni očekivali  da iz faze bajatog politikanstva pređe u fazu bilo kakvog rada, ali ovakvo vrijeđanje, da ne kažem ništa grublje, inteligencije stotina obespravljenih radnika, opljačkanih studenata, prevarenih policajaca, osiromašenih porodilja i unesrećenih prosvjetara, je vrhunac stupidnosti.  Ako skupštinski zastupnici koji su uz to i akademici, uistinu nemaju ništa pametnije za predložiti od „zaštite muzičkih interpretatora“, onda je to zaista vrlo jasan indikator da ova zemlja ne ide nigdje drugo do na dno gdje nam je, ako ćemo biti iskreni, sa ovakvim vlastodršcima i mjesto. 

Raspjevani prosvjednici

S obzirom da će se prof. Zekan i ostatak nosilaca skupštinskih mandata, očito i u nastavku svog, nazovimo to pretenciozno, rada baviti televizijskim emisijama, raspjevanim Bosancima u Beogradu i slično, očekujem da se u što kraćem periodu Skupština TK očituje o Džekinom sjedenju na Cityevoj klupi, koncertu Zorice Brunclik u Zetri, novim nastavcima serije „Lud, zbunjen, normalan“ i još koječemu. A što se radnika TTU, Dite, Aide, Polihema, Remonta i ostalih propalih tuzlanskih fabrika tiče, njima topla preporuka da organizuju neko takmičenje, po uzoru na Pinkove Zvezde, kao što je naprimjer - Zvezde kriminalne privatizacije, Mali raspjevani tehnološki višak, Zvezdice tranzicijske privrede ili, što je i moj lični favorit, Vaš stečaj sezone, pa da se, sportskim rječnikom, nametnu u vidno polje narodnim zastupnicima. Jer, od ljudi koji nosaju transparente po ulicama Tuzle, ovim političarima su očito važniji oni koji nosaju mikrofone, po Beogradu.

Ocjeni članak
5.00 (2 glasova)

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnicki racun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i ukljuci se u raspravu.

Cazin - Registriraj se


KomentariMarketing

Anketa: Preferirate li kupovinu domaćih bh. proizvoda?