Bihać: Emin Pivić priveden na saslušanje za slučaj iz 1993. godine

Autor Bihać: Emin Pivić priveden na saslušanje za slučaj iz 1993. godine komentari

Kako abc.ba nezvanično saznaje, jučer u većernim satima priveden je Emin Pivić, kontroverzni bihaćki ratni heroj i poslijeratni poduzetnik.

  Emin Pivić i još jedna osoba, čije ime je za sad nepoznato, privedeni su na saslušanje Kantonalno tužilaštvo u vezi slučaja četverostrukog ubistva iz 1993. god. na maloj gradsoj otoci u Bihaću

 Podsjetimo, u noći između  19. i 20. jula 1993. oko 3:30 sati, ubijeni su Adem Tutić, Rasim Alagić, Arif Begić i Nisveta Abdagić - Ceca.  Ovo ubistvo povezuje se sa sudbonosnim tragičnim događajima krajiške ratne podjele, odnosno formiranja Abdićeve autonomne pokrajine. Mnogi smatraju da se radi o političkom ubistvu čije bi rasvjtljavanje odmotalo klupko i razotkrilo mrežu kriminalnih radnji političkog, vojnog i policijskog vrha iz tog perioda.

 Emin Pivić je već osuđen na tri godine zatvora, odnosno proglašen krivim za slučaj od  13. oktobra 1996. godine u kafiću "Ismar" ul. Bihaćkih branilaca u Bihaću, gdje je bio jedan od aktera u grupi koja je nanijela teške povrede Nedžadu Bajriću, preduzetniku iz Cazina.

Pivić je po izricanju navedene kazne napustio zemlju a daljni razvoj događaja, kada je u pitanju taj slučaj, javnosti nije poznat. Ono što je poznato jeste da je Pivić ovih dana nakon dugo vremena boravio u Bihaću.

abc.ba

Ocjeni članak
0 (0 glasova)

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnicki racun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i ukljuci se u raspravu.

Cazin - Registriraj se
Marketing

Anketa: Preferirate li kupovinu domaćih bh. proizvoda?