Knjiga prof. dr. Miodraga Živanovića, promocija u Banjoj Luci

“Filozofija u metaforičkom ključu”

Autor “Filozofija u metaforičkom ključu” komentari
“Filozofija u metaforičkom ključu”

Prof. Dr. Miodrag Živanvić je redovni profesor na Filozofskom fakultetu u Banjoj Luci koji je svo dokrorat stekao na sarajevskom Filozofskom fakultetu.

Od 1995. godine predaje na Filozofskom fakultetu u Banjoj Luci, te objavljuje preko 250 stručnih radova koji su od velike važnosti za književnost i filozofiju, i svakako velika pomoć studentima ovih oblasti.

"Filozofija u metaforičkom ključu" je jedna takva knjiga, ona govori o upotrebi metafore u književnim tekstovima, isto kao i onim filozofske prirode.

Književni jezik obiluje metaforičkim izrazom, pa kao takav uzima metaforu kao sredstvo izražaja, pa tako i filozofski tekst obiluje njome, jer lakše je dočarati nešto kada se ima sa čime uporediti, a upravo to je uloga metafore u tekstu.

Autor govori o jeziku književnosti i jeziku filozofije kao o nečemu što ne koegzistira samo uporedo, u dva odvojena svemira, nego kao o nečemu što je u stalnom kontaktu, dodiru i što se stalno isprepliće.

Zanimljivo štivo za pročitati, pogotovo onima kojima je pisana riječ zanimanje.

Ocjeni članak
0 (0 glasova)

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnicki racun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i ukljuci se u raspravu.

Cazin - Registriraj se


KomentariMarketing

Anketa: Preferirate li kupovinu domaćih bh. proizvoda?