(FOTO) UŽIVO: Biciklistički maraton Cazin - Srebrenica

Autor (FOTO) UŽIVO: Biciklistički maraton Cazin - Srebrenica komentari

U nedjelju u ranojutarnjim satima Cazinjani su krenuli na put ka Srebrenici. Kao i svake godine u organizaciji Biciklističkog kluba "Cazin" nekoliko desetina članova kreće na trodnevno putovanje, a krajnji cilj su im Potočari, mjesto velikog genocida nad Bošnjacima gdje će dvanaestu godinu za redom 11.07. biti obilježena godišnjica stradanja Bošnjaka. Jutros je takođe ka Srebrenici nastavio i Biciklisitički klub "St.Margrethen" koji je iz Švicarske krenuo 01.07.2012 na veliki maraton St.Margrethen - Srebrenica gdje je u četvrtak stigao u Cazin. Put ka Srebrenici su krenuli i Šefik Čizmić, 100% RVI i dobitnik najvećeg ratnog priznanja Zlatni ljiljan. Pored Šefke, maratonu se pridružio i Muhamed Dervišević naš najstariji biciklista.

Našim Cazinjanima želimo sretan put do Srebrenice, u velikom bicilističkom maratonu pod nazivom "Da se ne zaboravi". Ekipa cazin.NET portala se takođe pridružla maratonu "Da se ne zaboravi" gdje svakodnevno možete očekivati fotografije i izvještaje sa lica mjesta sa trodnevnog putovanja ka Srebrenici. Pogledajte fotografije sa jutrošnjeg polaska:

(FOTOGALERIJA) Maraton Cazin - Srebrenica


Utorak 10.07.2012:

Maraton je stigao na konačni cilj, najkrvavije mjesto u Bosni i Hercegovini, mjesto na kojem je počinjen stravičan zločin nad Bošnjacima. Srebrenica, po dvanaesti put obilježava godišnjicu genocida nad nedužnim ljudima. Pogledajte fotografije sa lica mjesta u utorak u poslijepodnevnim satima. Pogledajte fotografije sa lica mjesta koje je zabilježio naš fotoreporter: Srebrenica 10.07.2012/ Dolazak učesnika maratona

20:10 - Biciklisti ulaze u Memorijalni centar u Potočarima

18:45 - Krenuli iz Konjevic polja prema potocarima

18:15 - Biciklisti stigli u Konjevic polje, te se slikaju sa nanom Fatom

17:15 - Nakon pauze od pola sata, biciklisti iz Vlasenice su krenuli prema Konjevic polju!. Na zalost zbog lose internet konekcije, ovaj put cete ostati uskraceni za fotografije.

16:45 - Biciklististi su stigli u Vlasenicu

15:10  Nakon jednoiposatnog odmora i ručka u Kladnju biciklisti krenuli prema Vlasenici.

11:15 Maraton je prošao kroz Olovo te na izlazu iz grada ponovo napravio pauzu. Slijedi im jako težak uspon visoke kategorije na Karaulu. Svi učesnici su u izvrsnom fizičkom stanju, i bez obzira na prestojeći uspon, raspoloženje u ekipi je fantastično.

10:30 Poslije odmora maraton nastavio put prema Olovu, ovo im je ujedno i prilika za dodatni odmor pošto je većina puta nizbrdica.

09:45 Naredno planirano zaustavljanje je trenutno na Nišićkoj visoravni, biciklisti se planiraju odmoriti sat vremena a potom nastavljaju prema Srebrenici.

07:45 Planirani odmor u Semizovcu na benzinskoj pumpi Bešlić. Nakon polusatnog odmora maraton nastavlja dalje, gdje se naredna stanka planira na vrhu uspona Nikšićke visoravni, prvog od tri današnja uspona. Fotografije pogledajte na sljedećem linku: Maraton Cazin - Srebrenica 3. dan: Odmor na Semizovcu

Maratonci koji se kreću prema Srebrenici danas nastavljaju svoj pohod. Start trećeg dana je zakazan za 7:00 iz kasarne u Rajlovcu gdje su proveli noć. Ovo je ujedno treća posljedna i najteža etapa gdje učesnicima predstoji tri velika uspona, Nikšićka visoravan, Karaula i Vlasenica. Najteži teret na leđima sigurno osjećaju učesnici maratona koji su krenuli iz St.Margrethena, gdje im je ovo osmi dan proveden na biciklu.

Ponedjeljak 09.07.2012:

Za jednog učesnika maratona danas je poseban dan. Naime, Salkić Zilhad-Zilho čestita svojoj kćerki Salkić Ajli sretan 14. rođendan , a poklon  je fotografija u prilogu. SRETAN ROĐENDAN AJLA ! Čestitkama se pridružuje i redakcija portala cazin.NET.


19:30 - Biciklisti su stigli u Sarajevo u kasarnu u Rajlovcu gdje ce vecerati i spavati. Fotografije možete pogledati na našoj facebook grupi "cazin.NET" klikom OVDJE. Ili direkt na link Maraton Bihac - Srebrenica 2012 - Sarajevo - Kraj druge etape

18: 00 - Stigle su i fotografije nakon Lašvanske petlje. Možete ih pogledati na našoj facebook grupi "cazin.NET" klikom OVDJE. Ili direkt na link Biciklistički maraton 2012 - 2. etapa - Lašvanska petlja

14:00 Nastavak puta prema Sarajevu gdje je obezbjeđeno prenoćište u kasarnoj Railovac za sve učesnike.

12:30 Učesnici maratona su stigli u Travnik gdje su ručali i odmorili za nastavak puta.

11:00 Dolazak na Komar, dio učesnika odmara poslije ovog velikog uspona. Slijedi dopuna vode te nastavak puta prema Travniku gdje je planirana sljedeća stanka.

10:00 Polazak dalje prema Sarajevu,  sljedeće stajenje biti na Komaru gdje je planiran odmor učesnika maratona.

09:00 Planirana pauza u Donjem Vakufu uz doručak. Za vrijeme odmora svi prisutni su posjetili šehidsko obilježje gdje je najstariji član maratona Muhamed Dervišević položio svijeće na sjećanja za poginule šehide.

07:30  Maraton je nastavio svoj pohod prema Srebrenici, današnja prva dionica je od Jajca do Donjag Vakufa gdje će učesnici uz odmor i doručkovati. Pogledajte fotografije sa jutrošnjeg polaska.

Svi učesnici maratona su spremni u jutarnjim satima za nastavak maratona, gdje se oko 07:30 planira krenuti na put prema Sarajevu.

Nedjelja 08.07.2012:

U toku nedjelje maraton koji se kreće prema Srebrenici imao je stajanje uz ručak i odmor Ključu, te nakon velikog uspona na Čađavicu uslijedio je duži zaslužen odmor. U toku dana maraton je stigao u Jajce gdje se prema planu u prenoćilo. Sve fotografije možete vidjeti u našoj velikoj fotogaleriji na linku spod.

12:00 - Svi biciklisti su bez problema stigli u Bosanski Petrovac gdje su doručkovali i odmorili se za nastavak puta. Cazin.net vam je obezbjedio fotografije koje se nalaze u našoj fotogaleriji.

08:30 - Maraton je stigao u Bihać gdje će se cazinskim biciklistima pridružiti i kolege iz Bihaća te zajedno krenuti prema Srebrenici. Na linku ispod možete vidjeti hronološki zabilježene fotografije sa puta prema Srebrenici.

06:30 - Polazak maratona iz Cazina

cazin.NET

Ocjeni članak
0 (0 glasova)

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnicki racun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i ukljuci se u raspravu.

Cazin - Registriraj se
Marketing

Anketa: Preferirate li kupovinu domaćih bh. proizvoda?