Gostovanje Senada Hadžifejzovića u emisiji kod ratnog zločinca Fikreta Abdića

Autor Gostovanje Senada Hadžifejzovića u emisiji kod ratnog zločinca Fikreta Abdića komentari

Ratni zločinac Fikret Abdić je očito brižno pripremao svoj izlazak na prijevremenu slobodu. Njegov izlazak i planove za ponovnu pljačku krajišnika i Agrokomerca najavljivala je njegova kćerka Elvira, koja  je u Federalnom parlamentu poslanica u ime Hrvata, kako se i izjašnjava.

Piše: Muhamed Mahmutović

Ko je gledao njezin nastup kod Senada Hadžifejzovića odmah je morao shvatiti da je Senadu kapnula debela lova za promociju povratka ratnog zločinca. Osim što je Elvira svojim oskudnim riječnikom pokušala ponoviti neku priču koju joj je za tu priliku neko napisao, Senad se proslavio sa sugestivnim pitanjima, koja su imala za cilj da šta ne zaboravi, a na kraju je još pohvalio  Elvirin "gard", što je izgledalo otužno i odvratno jer nikakvog garda nije sirota Elvira pokazala.
Još uvjek nam je pred očima bilo gostovanje Senada Hadžifejzovića u emisiji kod Milorada Dodika, gdje ga je ubjeđivao da Dodik ustvari nije nacionalista i da on ustvari voli Bosnu i bošnjake, ali se Dodik nije dao, pa nam je ova scena sa pripremom terena  ratnom zločincu bila još odvratnija.
Senad se poslavio nakon toga i sa telefonskim razgovorom u kojemu je molio Kusturicu da halali Sarajevu, što je tako bilo neobazrivo prema svome četniku Nemanji, a nismo dugo čekali da ponovo zablista.
Sad je ponovo gostovao u emisiji ali kod osuđenog ratnog zločinca Fikreta Abdića i potrudio se da bude kulturan gost, koji mnogo ne ometa domaćina u dugim monolozima i hvalospjevima. Zaboravio je Senad šta je po zanimanju i kako je bezobrazno uskako u riječ Reisu dr. Mustafi ef. Ceriću i mnogima drugima.
U veoma smušenom uvodu, gdje je pošteno zbunjen pokušao najaviti ratnog zločinca, on je krenuo sa jako teškim pitanjem u smislu:
- Gospodine Abdiću, Vi ste izgradili nešto golemo, ali su Vas proganjali i zatvorili, pa nas zanima koje to radio i zašto?
Gledaoci su naravno mogli očekivati da će Fikret Abdić sasvim korektno objasniti šta je uradio kako ne treba i je li bilo osnova za optužnicu protiv njega. Fikret je zatim neumorno pričao, a Senad je i njega sugestivno podsjećao da šta ne zaboravi, kao i njegovu Elviru.
Odavno se čulo svakakvih priča o porijeklu novca sa kojim se Senad dočepao vlastite televizije, jer od novinarske plate u Sarajevu niko ne može ni preživjeti, a nije malo onih koji vjeruju da mu je Fikret Abdić dao pozamašnu sumu. Ako je neko i imao razloga da sumnja u to, sad je svima sasvim jasno da je to tako, a pristalice Fikreta Abdića su "intervju" sa svojim idolom razdijelili gdje god su stigli, kao "krunski dokaz", da je Abdić nevina žrtva, da su pravi zločinci ustvari Alija Izetbegović, Atif Dudaković i ostali. Njima je najbolji dokaz da je to tako to što je to Abdić rekao na televiziji. Da ovo nije žalosno bilo bi smješno, ali njihova logika je upravo takva.
I ratni saveznici ratnog zločinca su preuzeli njima najinteresantnije dijelove Fikretovog mnologa i pokazali "pravu istinu" da rata ne bi ni bilo da nije bilo Alije izetbegovića, objavivši to u novinama koje uređuje Milorad Dodik, a zovu ih za potrebe naivnih "Nezavisne novine"!
Tako se Senad Hadžifejzović konačno pokazao u pravom svjetlu i svakome ko misli svojom glavom sad je jasno o kakvom mućku je riječ.
Postavlaj se međutim pitanje, što nije niko reagirao na ovu neviđenu drskost i bezobrazluk da se ratni zločinac promovira na televiziji u udarnom terminu preko dva sata! Gdje su političari, nevladine organizacije, drugi mediji u kojima sjede ljudi kojima medijsko spinovanje ne može proći, ako već može naivnom narodu.
Da li se iko stavio na mjesto hiljada majki, kćerki, sestara, sinova, očeva i ostalih koje je Fikretova kolaboracija sa četnicima umotala u crno.  I na strani svojih pristalica i na strani armije BiH. Kako je njima dok im taj zlotvor posipa soli po još svježim ranama, a oni nemaju načina da se oglase?
U komentarima na društvenoj medijskoj mreži su se pojavile osude Senadovog postupka, mnogi se i ne ibrete mnogo jer su zapamtili njegove aferime od prije od kojih sam neke spomenuo, ali se među bošnjacima nađe i onih koji kažu da ne vide u tome ništa loše i da treba i ratnog zločinca saslušati.
Sve su prilike da ćemo ako Senad bude u mogućnosti i za dobru lovu, moći slušati i Biljanu Plavšić kako se mučila humanitarnim radom i spašavanjem Bošnjaka, Radovana Karadžića, kako je samo hudi pjesnik koji ne misli nikome zlo i ostale saradnike Fikreta Abdića, ali se to može desiti samo nama bošnjacima i nijednom drugom narodu pod kapom nebeskom.
Bošnjaci su jednini pretplatnici Senadove tv i usprkos svemu će ostati, jer ne mogu da vjeruju da ih je on izdao i da mu oni nisu ni na kraj pameti, kao što to ne mogu ni pristalice njegovog pajdaša na prijevremenom otpustu sa robije za ratne zločine.

Ocjeni članak
0 (0 glasova)

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnicki racun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i ukljuci se u raspravu.

Cazin - Registriraj se
Marketing

Anketa: Preferirate li kupovinu domaćih bh. proizvoda?