ODRŽAO PREDAVANJE U DOMU ORUŽANIH SNAGA

Kavazović uputio ramazansku poruku pripadnicima Ministarstva odbrane i OSBiH

Autor Kavazović uputio ramazansku poruku pripadnicima Ministarstva odbrane i OSBiH komentari
Kavazović uputio ramazansku poruku pripadnicima Ministarstva odbrane i OSBiH

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović održao je danas predavanje u Domu Oružanih snaga BiH u Sarajevu, kojom prilikom je uputio tradicionalnu ramazansku poruku pripadnicima Ministarstva odbrane i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Tradicionalnom obraćanju reisu-l-uleme IZ u BiH prisustvovali su zamjenik ministra odbrane Emir Suljagić, vojni muftija Hadis ef. Pašalić, pomoćnici ministra odbrane i uposlenici Ministarstva odbrane BiH, generali Oružanih snaga BiH, vojnici, podoficiri, oficiri i civilna lica na službi u OSBiH. 

Kavazović je pripadnicima Ministarstva odbrane i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine čestitao nastupajući mjesec ramazan i u svojoj ramazanskoj poruci naglasio potrebu očuvanja tradicije, očuvanja posebnosti i čuvanja naše domovine Bosne i Hercegovine. 

"Vjerovati i činiti dobro" jedna je od ramazanskih poruka Vrhovnog poglavara IZ-e u BiH Husein ef. Kavazovića, pri tome „imati obavezu pomagati slabe, bolesne i siromašne.” 

Uz zahvalnost pripadnicima Oružanih snaga BiH za njihov doprinos u očuvanju mira u svijetu, na pomoći civilima za vrijeme prošlogodišnjih poplava i ukupnom doprinosu na izgradnji Bosne i Hercegovine, Kavazović je naglasio značaj zajedništva svih naroda u BiH, jer je to, kako je istakao "garancija opstanka svih nas u BiH.” 

Kavazović je govorio i o značaju i vrijednostima ramazana, kada muslimani potvrđuju svoje vjerovanje čineći dobro i zahtijevajući od drugih da isto to čine. 

Prisutnima se obratio i zamjenik ministra odbrane Emir Suljagić, koji se zahvalio reisu-l-ulemi što je nastavio dugogodišnju tradiciju predramazanskog druženja s pripadnicima MO i OSBiH, i tom prilikom svim muslimanima, pripadnicima MO i OSBiH, čestitao predstojeće mubarek dane mjeseca ramazana, saopćeno je iz Ured za odnose s javnošću MOBiH. 

fena

Ocjeni članak
0 (0 glasova)

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnicki racun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i ukljuci se u raspravu.

Cazin - Registriraj se


KomentariMarketing

Anketa: Preferirate li kupovinu domaćih bh. proizvoda?