HAFIZ SULEJMAN BUGARI

Poslušajte ramazansku poruku hafiza Sulejmana Bugarija / VIDEO

Autor Poslušajte ramazansku poruku hafiza Sulejmana Bugarija / VIDEO komentari
Poslušajte ramazansku poruku hafiza Sulejmana Bugarija / VIDEO

Administracija oficijelne web stranice hafiza Sulejmana Bugarija je objavila videoporuku hafiza Bugarija povodom nastupajućeg mjeseca ramazana.

“Evo nas u Sarajevu, evo Sarajeva, evo BiH, evo naroda za kojeg kažu da je narod koji je pobijedio mržnju. Narod, zajednica, mjesto, grad, zaštićen posebnom zaštitom… puno ima zaštita, ali je najbolja zaštita od onoga koji zaštićuje od svega onoga što remeti čovjekov život, a to je Gospodar svjetova”, rekao je na početku svoje poruke imam Bijele džamije.

Hafiz Bugari dodaje da se istinska i prava zaštita nudi upravo od Gospodara, pogotovo od Njegove naredbe, a Njegovi propisi tačno govore kako da se čovjek zaštiti od svega što ga pokušava da izbaci iz takta, iz ravnoteže.

“Najveća zaštita koja je čovjeku ponuđena je post”, kazao je hafiz Sulejman Bugari u svojoj poruci.

Poslušajte njegove riječi u videoporuci.

Dolaskom hafiza Sulejmana Bugarija u Bijelu džamiju na Vratniku, 2005. godine uvedena je jedinstvena mukabela za ove prostore, poznata kao “Bugarijeva”. Mukabela će se i ove godine, jedanaesta po redu, održavati svaki dan u mjesecu ramazanu, poslije ikindija-namaza, u Bijeloj džamijii na Vratniku. Prva mukabela u 2015. godini bit će upriličena u srijedu, 17.06.2015. godine, poslije ikindija-namaza.

Cazin.net

Ocjeni članak
5.00 (1 glasova)

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnicki racun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i ukljuci se u raspravu.

Cazin - Registriraj se


KomentariMarketing

Anketa: Preferirate li kupovinu domaćih bh. proizvoda?