Poticajna sredstva za zapošljavanje nezaposlenih osoba

Autor Poticajna sredstva za zapošljavanje nezaposlenih osoba komentari

S ciljem bolje  saradnje između Općine Bihać, Službe za zapošljavanje USK-a i Kantonalnog fonda za stambeno zbrinjavanje boračkih populacija, mr.sci. Emdžad Galijašević, Općinski načelnik Bihaća, razgovarao je sa direktorima ovih ustanova Mustafom Ružnićem  i  Zikrijom Durakovićem. Kako bi se zajedničkim sredstvima ovih triju ustanova pokušao smanjiti broj nezaposlenih u općini Bihać, istaknuto je da se za slijedeću godinu planiraju sredstva u općinskom budžetu za sufinanciranje projekata zapošljavanja i  samozapošljavanja nezaposlenih.

“ Upoznati smo sa projektima Kantonalnog fonda za stambeno zbrinjavanje boračkih populacija i  Službe za zapošljavanje USK-a , a tu izdvajam projekt za zapošljavanje demobilisanih boraca , gdje će Fond izdvojiti 1,5 miliona KM za zapošljavanje 150 osoba. Sredstva od 10.000 KM bila bi osigurana po jednoj nezaposlenoj osobi, od čega 2.000 KM nepovratnih sredstava,  a ostatak kreditna sredstva na period od pet godina. To je dobar projekt, kao i projekt Službe za zapošljavanje USK-a koji predviđa zapošljavanje i samozapošljavanje nezaposlenih za što je osigurano 2,5 miliona KM i javne ustanove naše općine će se prijaviti na ovaj projekt kada se objavi javni poziv “-kazao je načelnik Galijašević.

On je istakao da je Općina Bihać ove godine u budžetu planirala kroz poticaje poljoprivrednim proizvođačima , sredstva za finanaciranje prijave poljoprivrdnog obrta u iznosu od 50 posto ukupnog iznosa. Na taj način se želi smanjiti broj nezaposlenih i započeti proces registiranja poljoprivrednih obrta na području općine Bihać.

mojusk.ba

Ocjeni članak
0 (0 glasova)

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnicki racun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i ukljuci se u raspravu.

Cazin - Registriraj se
Marketing

Anketa: Preferirate li kupovinu domaćih bh. proizvoda?