Odbornici NDP-a u Skupštini grada Banjaluka smatraju da je neprihvatljivo trenutno rješenje za grb Banjaluke.

Rješenje za grb grada neprihvatljivo

Autor Rješenje za grb grada neprihvatljivo komentari
Rješenje za grb grada neprihvatljivo

Odbornik NDP-a u Skupštini grada Banjaluka Mirna Savić-Banjac rekla je da je nelogično da odbornici pozicije usvoje prijedlog koji će ići u javnu raspravu 30 dana, ali da javno iznesu stav da ga neće prihvatiti kada nakon rasprave dođe na Skupštinu. 

Prema njenim riječima, odbornici opozicije su od početka napominjali da procedura o izboru grba nije ispoštovana na način kako se to radi u drugim gradovima, niti su građani Banjaluke i odbornici jasno definisali šta traže, kako bi autori znali šta treba da pripreme. 

"Osim toga, potrebna je stručna komisija koja će filtrirati te radove i eliminisati one koji su na bilo koji način neispravni ili ne odgovaraju odredbama koje je proglasio Ustavni sud", rekla je Savićeva na konferenciji za novinare u Banjaluci. 

Ona je istakla se neefikasnost vladajuće koalicije ogleda i u tome da je u prvom tromjesečju održana samo jedna sjednica Skupštine grada. 

Odbornik NDP-a u Skupštini grada Banjaluka Vladimir Mirošljević kaže da će u nastavku sjednice parlamenta biti riječi o dva važna dokumenta. 

"Jedan je Program mjera za povećanje sredstava u budžetu, iz kojeg se može vidjeti da sav deficit u budžetu treba da se naplati od građana", rekao je Mirošljević. 

On je naveo da je drugi dokument Izvještaj o radu gradonačelnika Banjaluke Slobodana Gavranovića i njegove službe za prethodnu godinu. 

 

srna

Ocjeni članak
0 (0 glasova)

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnicki racun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i ukljuci se u raspravu.

Cazin - Registriraj se


KomentariMarketing

Anketa: Preferirate li kupovinu domaćih bh. proizvoda?