Sinoć ubijen tridesetdvogodišnjak u Velikoj Kladuši

Autor Sinoć ubijen tridesetdvogodišnjak u Velikoj Kladuši komentari

kladusaoverdosed.jpgU naselju Dabrovine kod Velike Kladuše, noćas je, tri sata iza ponoći, za sada nepoznata, maskirana osoba nasilno ušla u kuću porodice Okanović te počinio ubistvo.

Razbojnik je vezao suprugu i majku 32-godišnjeg Besima Okanovića, kojeg je izveo iz kuće i ubio u dvorištu. Ubijeni Besim Okanović od prije je poznat policiji kao počinilac više krivičnih djela, uglavnom vezanih za zloupotrebu opojnih droga. Za ubicom se traga, a MUP Unsko-sanskog kantona i Kantonalno tužilaštvo Bihać provode istragu.

 U izvještaju koji je objavljen na web stranici Ministarstva unutrašnjih poslova USK-a se navodi:

 

Dana 14.07.2009. godine u 03,30 sati u PS Velika Kladuša obratila se dvadesetosmogodišnjakinja iz naselja Polje, općina Velika Kladuša i prijavi da je njoj nepoznato, maskirano i naoružano lice provalilo u njenu porodičnu kuću te da je uz prijetnju vatrenim oružjem vezao nju i njenu šezdesetosmogodišnju svekrvu. Prema njenim riječima nepoznato lice je od istih tražilo novac i vrijednosti, a izvršio je i preturanje stvari po kući s ciljem pronalaska navedenih stvari.

            Nakon nekog vremena uz prijetnju oružjem nepoznato lice je naredilo dvadesetosmogodišnjakinji da telefonom pozove svog tridesetdvogodišnjeg muža koji se trenutno nije nalazio kod kuće, a nakon toga izašao u dvorište ispred kuće.

            Prijaviteljica dalje navodi da je iz kuće čula da je njen muž došao sa vozilom u dvorište kuće, a nakon toga i nekoliko pucnjeva iz vatrenog oružja. Nakon što se oslobodila i izašla iz kuće na dvorištu je zatekla svog tridesetdvogodišnjeg muža koji je imao rane po tijelu nanesene vatrenim oružjem.

            Po dolasku na lice mjesta pripadnici policije su potvrdili navode prijave dok je dežurni mrtvozornik konstatirao smrt kod tridesetdvogodišnjaka.

             Na lice mjesta izašli su pripadnici Sektora krim. policije MUP-a USK koji zajedno sa dežurnim Kantonalnim tužiocem vrše uviđaj na licu mjesta te nastavljaju dalju krim. istragu u cilju otkrivanja počinioca ovog krivičnog djela.

 

 

 

 
Ocjeni članak
0 (0 glasova)

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnicki racun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i ukljuci se u raspravu.

Cazin - Registriraj se
Marketing

Anketa: Preferirate li kupovinu domaćih bh. proizvoda?