U Zenici psi lutalice zadavili trinaestero jagnjadi i šest ovaca

Autor U Zenici psi lutalice zadavili trinaestero jagnjadi i šest ovaca komentari
U Zenici psi lutalice zadavili trinaestero jagnjadi i šest ovaca

Zeničani se već duže vrijeme bore sa napadima od strane pasa lutalica, a čiji se broj iz dana u dan povećava. Ovaj gorući problem grada stagnira već duže vrijeme, a preplašeni Zeničani zbog činjenice da su svakodnevno potencijalna žrtva pasa nedavno su održali javnu tribinu kojom su željeli podstaknuti nadležne da se krenu baviti ovim pitanjem.
 
Podsjetimo, Edhem Fejzić zastupnik Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH u Skupštini ZDK pokrenuo je inicijativu da ZDK, u skladu sa svojom zakonski predviđenom obavezom, definisanom Zakonom o zaštiti i dobrobiti životinja, provede procedure, izvršne mjere i radnje sa ciljem zbrinjavanja napuštenih životinja, što za preplašenu zeničku javnost predstavlja neki pomak u rješavanju ovog problema.

Ipak, novi nesretni slučaj prouzrokovan napadom pasa lutalica zabilježen je u zeničkom naselju Vukovići br. 2, uslijed kojeg je Zeničaninu Š.A. pričinjena materijalna šteta. Naime, psi lutalice su zadavili trinaestero jagnjadi i šest ovaca u toru, a pripadnici policije obavili su uviđaj.

avaz

Ocjeni članak
0 (0 glasova)

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnicki racun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i ukljuci se u raspravu.

Cazin - Registriraj se


KomentariMarketing

Anketa: Preferirate li kupovinu domaćih bh. proizvoda?