ZAPOŠLJAVANJE: Ima li nepotizma u Domu zdravlja Cazin?

Autor ZAPOŠLJAVANJE: Ima li nepotizma u Domu zdravlja Cazin? komentari

U redakciju web portala cazin.NET se danas obratio naš čitatelj Adi Omanović, koji je imao svoj komentar na zapošljavanje u Domu zdravlja Cazin.

Reagiranje objavljujemo kompletno i bez korekcija.

Poštovana redakcijo,

Želim Vas obavijestiti o nepravilnostima pri zapošljavanju kada je u Domu zdravlja Cazin ugovor i radu na mjesto psihologa dobila muška osoba inicijala A.K. za završenih 3 godine (bakaulerat) i to bez odrađenog pripravničkog staža, dok sam ja kao diplomirani psiholog (studij od 4 godine) prije 3 mjeseca dobio odbijenicu kada sam pisao molbu za stažiranjem, uz obrazloženje da ću biti kontaktiran ukoliko se u pomenutoj ustanovi stvore uslovi za odrađivanje mog pripravničkog staža.

Također sam bez posla već godinu dana, a u tom vremenu sam volontirao o svom trošku u tri udruženja i to u  Bihaću (udruženje građanja oštećeng sluha - "UGOS" kao i Udruženje roditelja u borbi protiv narkomanije "Ruka ruci"), i u Cazinu (Udruženje djece sa posebnim potrebama " I naša djeca su djeca").

I mi se onda pitamo zašto mladi žele otići iz ove zemlje?

Zašto ste stalno zapošljavaju podobni a ne sposobni?

S poštovanjem,

Omanović Adi, dipl psiholog

Ocjeni članak
0 (0 glasova)

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnicki racun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i ukljuci se u raspravu.

Cazin - Registriraj se
Marketing

Anketa: Preferirate li kupovinu domaćih bh. proizvoda?