Zatvorenik Hazim Mujanović iz Todorova traži obnovu procesa: Bio sam u policiji kada je ubijen Ibro Halilagić

Autor Zatvorenik Hazim Mujanović iz Todorova traži obnovu procesa: Bio sam u policiji kada je ubijen Ibro Halilagić komentari

Hazim Mujanović (47) iz Todorova kod Velike Kladuše, koji služi 11-godišnju kaznu zatvora za ubistvo Ibre Halilagića, tvrdi da je nevin. To je tvrdio od trenutka hapšenja, 15. decembra 2006. godine, tokom suđenja i svih godina koliko izdržava višegodišnju robiju. 

 I njegov tadašnji advokat Alaga Bajramović tvrdi isto:

 - Ako je ikada i igdje sud pogriješio, pogriješio je kod Hazima Mujanovića - rekao je Bajramović. 

 Bez odgovora

 Mujanović je osuđen jer se 15. decembra 2006. godine u prijepodnevnim satima posvađao s ubijenim Halilagićem na seoskom putu u Todorovu, nakon čega mu je ovaj oštetio automobil. Halilagić je ubijen u večernjim satima na pragu porodične kuće u selu  Čelinja.

 - U vrijeme ubistva bio sam u Velikoj Kladuši u Policijskoj stanici, što je zadokumentirano, a Čelinja je udaljena 24 kilometra. Niz je nelogičnosti u presudi, na šta je ukazivao i moj advokat - priča Mujanović, koji ovih dana koristi vanzatvorske pogodnosti u KPZ-u Luke. 

 Tvrdi da tužilačko-policijski organi mogu, ako hoće, vrlo lako otkriti ko je istinski Halilagićev ubica. Zbog određenih okolnosti kaže nam da ne može reći ništa više.

 - Najmanje deset puta pisao sam glavnom tužiocu u Bihaću Asimu Džafiću (nedavno podnio ostavku, op. a.), ali nisam dobio odgovor. Pokrenuo sam preko advokata obnovu procesa jer već šest godina ležim nevin - tvrdi on. 

 Devetero djece

 Jednom prilikom pojavio se u emisiji "Slučajevi X" Hayat TV-a i detaljno ispričao sve o ubistvu koje mu je pripisano. Ali nije bilo nikakvih reakcija. 

 Kontroverzni Hazim Mujanović je ratni vojni invalid koji je izgubio nogu kao borac Armije RBiH u akciji 12. jula 1994. godine protiv Abdićeve paravojske AP "Zapadna Bosna". Otac je devetero djece, dvojice sinova i sedam kćerki, a ima i šestero unučadi. Jedno vrijeme živio je s dvije žene.

U KPZ-u Luke kaže da mu je dobro, nastoji da što prije obavi novu operaciju na nozi, jer je jedna kost izvirila pet centimetara iz mesa. Potrebno je da dobije privremeni sudski otpust  radi liječenja.

 - Vjerujem u Boga, ali se nadam da ima pravde i na dunjaluku. Nisam ubica - kaže na kraju ispovijesti.

 U ćeliji s ubicom oca 

 U KPZ-u Luke Hazim Mujanović leži s rođakom, 79-godišnjim Mustafom Mujanovićem.

 - Mustafa je pred mojim očima puškom ubio mog oca Sulejmana 26. juna 2006. godine, a mene je ranio u rame. Danas govorim s njim, zajedno idemo u Todorovo kad koristimo vanzatvorske pogodnosti.

avaz.ba

Ocjeni članak
0 (0 glasova)

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnicki racun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i ukljuci se u raspravu.

Cazin - Registriraj se
Marketing

Anketa: Preferirate li kupovinu domaćih bh. proizvoda?